انواع الگوهای رابطه

1⃣ رقابتی/ کنترل کننده
🔸زن و شوهر درگیر بحث‌های مکرری می‌شوند که به سرعت به جنگ قدرت تبدیل می‌شود و هر دو طرف نهایت تلاش خود را می‌کنند تا حرف آخر را بزنند.

2⃣فعال/ منفعل
🔸یکی از همسران مسئولیت زندگی را به عهده دارد و بخش اعظم بار زندگی بر دوش او است، دیگری فقط او را همراهی می‌کند. توی این رابطه طرف فعال گاهی اوقات به دلیل خسته شدن از تحمل بار زندگی یا تصور این که به اندازه کافی از او قدردانی نمی‌شود، خشمگین و آزرده می‌شود. این خشم و رنجش باعث می‌شود که او ناگهان منفجر شود و بداخلاقی کند، هرچند بعد از مدتی پشیمان می‌شود و در قالب همان نقش قبلی فرو می‌رود.

3⃣پرخاشگر/ گوش به فرمان
🔸یک طرف می‌خواهد حاکم بلامنازع زندگی باشد و قدرت بی‌قید و شرط را در دست داشته باشد. یکی از همسران مشخصاً کنترل زندگی را به دست دارد و دیگری نه از سر انفعال، بلکه از روی ترس با او همراهی می‌کند.

4⃣زندگی‌های موازی و جدا از هم
🔸آن‌ها فقط زیر یک سقف با هم زندگی می‌کنند و اثری از عشق در رابطه‌شان به چشم نمی‌خورد.

5⃣پذیرنده/ هماهنگ
🔸همسران می‌توانند مانند اعضای یک تیم با هم همکاری کنند و یکدیگر را کامل کنند. هر دو نقاط قوت دیگری را به رسمیت می‌شناسند و برتری‌های همسرشان را با رضا و رغبت قبول می‌کنند. آنان در روزهای سخت حامی یکدیگرند وقتی رابطه رو به سردی می‌گذرد، همسران همدل می‌توانند رابطه‌شان را دوباره زنده و پرشور کنند. آنان به جای نادیده گرفتن مشکلاتشان سعی می‌کنند آنها را حل کنند.

پست های مشابه

×